Kehittämistuki
Kun on tarve kehittää liiketoimintasi, on hyvät mahdollisuudet löytää kehittämistukea ja rahoitusta kehitysprojektillesi. Näin voit vähentää projektin riskejä pienentämällä omarahoitusosuuttasi. Voimme nostaa esiin ja projektoida ne painopistealueet, joita yrityksen tulee kehittää tulevaisuuden kasvun ja kannattavuuden kannalta.
KEHITTÄMISTUKI YRITYKSILLE
Suomen ELY-keskusten kautta Yritysten kehityksen tukeminen -teemalla ja erilaisten maaseutupohjaisten yhteistyöjärjestöjen kautta voit hakea taloudellista tukea normaalin liiketoimintasi ulkopuolisiin kehityshankkeisiin. Kehittämistuki voidaan myöntää kehittämistoimenpiteisiin, kuten kansainvälistymiseen, tuote- tai palvelukehitykseen ja investointeihin sekä uusien tuotteiden arviointiin ja kehittämiseen. Investoinnit voivat olla aineellisia tai aineettomia.
PK-YRITYSTEN KEHITTÄMISEN TUKI
Yritysten kehittämistukea voidaan myöntää pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla on edellytykset kannattavalle toiminnalle ja riittävät omat resurssit kilpailukykyä parantaviin kehittämistoimenpiteisiin. Yhtiö rahoittaa vähintään puolet kehityshankkeesta itse.
Uusi suunta ja lisääntynyt kasvu
Kun yrityksen on uudistettava liiketoimintaansa, kehittää tuotteita tai päästä kansainvälisille markkinoille, yritys voi hakea 50 % avustusta hankkeen kustannuksille.
Taloudellinen tuki yrityksille
Business PT:n avulla voit tunnistaa yrityksesi rahoitettavia kehityshankkeita ja auttaa sinua laatimaan realistisen projektisuunnitelman.
Pk-yritykset voivat hakea kehittämistukea alueellisen NTM-keskuksen kautta.
HUOMIO! Jos tarvitset tukea kehitysprojektillesi - Älä aloita hanketta ennen kuin olet jättänyt hakemuksesi NTM-keskukseen.
MAASEUDUN MIKROYRITYSTEN KEHITTÄMINEN
Tukea maaseudun mikroyritysten kehittämiseen voi saada kaikkeen liikeideoiden arvioinnista sukupolvenvaihdokseen. Apurahat sisältävät sekä investointeja että kehittämistoimenpiteitä ja ne rahoitetaan Leader-ohjelman kautta Suomessa.
Liiketoiminnan suunnittelu ja analysointi
Voidaan ostaa asiantuntija-apua ehtojen selvittämiseen ja liikeidean kehittämiseen. LY-tunnusta ei tarvita.
Liiketoiminnan kehittäminen
Voidaan ostaa kehitys- ja asiantuntijapalveluita, materiaaleja ja tarvikkeita, matkoja ja vuokrauksia. LY-tunnus vaaditaan.
Sukupolvenvaihdos
Asiantuntijapalvelujen ostamiseen omistajanvaihdoksen valmistelun yhteydessä. Voidaan antaa sekä LY-tunnuksen omaaville mikroyrityksille että yksityishenkilöille, jotka eivät vielä ole yrittäjiä.
Investointituki & Energiatuki
Investoinneille, joilla on olennainen merkitys yrityksen perustamisen, yrityksen kasvun tai kehityksen sekä uusiutuviin energiamuotoihin siirtymisen kannalta.
Maatalouden kokeilutuki
Tukea voidaan myöntää asiantuntija-/neuvontapalveluihin, materiaaleihin, tarvikkeisiin, vuokriin (esim. maatalousmaan tai koneen osalta), käyttömaksuihin, matkoihin ja koulutukseen. Tukea voidaan käyttää myös pieniin hankintoihin, joiden taloudellinen elinikä on rajoitettu kokeilun kestoon.
INNOVAATIOSETELI
Innovaatioseteli on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yritys), jolla on uusi potentiaalin omaava tuote- tai palveluidea kansainväliseen kasvuun. Business Finlandin innovaatiosetelin avulla voit hankkia konsultointipalvelun, jonka lisäkompetenssi tukee ja auttaa yritystäsi arvioimaan, analysoimaan ja tutkimaan yrityksen uutta innovaatiota ja liiketoimintamallia.
INNOVAATIOSETELI
Yrityksen kehitys- ja rahoituspalvelun Innovaatiosetelin kautta yritys, jolla on innovaatiokehitystarve (tuote tai palvelun kehittäminen) voi hakea 4500 euron tuen ulkopuolisten konsulttipalveluiden ostamiseen, jotka voivat auttaa sinua analysoimaan ja kehittämääni tuote- tai palveluideaasi. Sinä voit käyttää summan palveluiden ostamiseen yhdeltä tai useammalta palveluntarjoajalta. palveluntarjoajat.
Taloudellinen tuki yrityksille
Hakemus 6000 € tehdään Business Finlandin verkkopalvelun kautta ja rahoitusaste on 75 prosenttia ostettujen konsulttipalveluiden arvonlisäverottomasta määrästä. Yrityksesi voi vastaanottaa setelin vain kerran.
UNDERSTÖD FÖR KOMPETESNSUTVECKLING
Eri tilanteissa yrityksellä voi olla mahdollisuus saada tukea henkilöstönsä jatkokoulutukseen. Autamme sinua tutustumaan näihin mahdollisuuksiin ja varmistamaan rahoituksen. Esimerkkejä valtion tuesta yrityksille osaamisen kehittämisessä ovat TE-palvelujen tuki eri tilanteissa oleville yrityksille, kuten sopeutumiskoulutus, rekrytointikoulutus ja täsmäkoulutus.
HENKILÖSTÖKOULUTUS
Muuttuvilla markkinoilla yritykset kohtaavat säännöllisesti tilanteita, joissa on siirrettävä liiketoiminnan painopiste tai uudet markkinamahdollisuudet edellyttävät henkilöstön uudelleenkoulutusta. Joissakin tapauksissa markkinatilanne on niin huono, että sinun on irtisanottava tai lomautettava työntekijöitä. Näissä tapauksissa voit hakea apua ja tukea uudelleenkoulutukseen alueellisesta TE-palvelusta.
Muutoskoulutus
Jos teidän on yrityksessä lomautettava tai irtisanottava työntekijöitä tuotannollisista tai taloudellisista syistä, mutta haluat ottaa vastuun työntekijöidesi tulevaisuuden mahdollisuuksista työmarkkinoilla.
Täältä löydät lisätietoa muutoskoulutuksesta
Muutosturva
Muutosturva on lakisääteinen suoja työntekijöille, joita uhkaa irtisanominen tai lomautus ja jotka ovat työskennelleet vähintään viisi vuotta yhtäjaksoisesti vähintään kolmekymmentä työntekijää työllistävässä yrityksessä. Irtisanomis- tai lomautusajan alkaessa työnantajan on maksettava yhden kuukausipalkan vastaava työllistymistä edistävä valmennus tai koulutus.
Täältä löydät lisätietoa muutosturvasta
Rekrytointikoulutus
Jos markkinoilla on pulaa osaavasta työvoimasta, yritys voi saada tukea uuden henkilöstön kouluttamiseen.
Täältä löydät lisätietoa rekrytointikoulutuksesta
Täsmäkoulutus
Jos teillä yrityksessä on tarvetta päivittää henkilöstön osaamista uuden tarpeen tai muuttuneen markkinatilanteen mukaan. Työntekijä saa palkkaa koulutusjaksolta.
Täältä löydät lisätietoa täsmäkoulutuksesta